BAHAN-BAHAN
1. 25 ekor Udang bersaiz sederhana.
2. 1 cawan Tepung Goreng Rangup Serbaguna
3. 3 biji Telur Masin (saya guna putihnya sekali)
4. Daun Bawang (dihiris)
5. 2 inci Halia (dihiris halus)
6. 1 labu Bawang Putih (dihiris halus)
7. 10 biji Cili Padi (dihiris halus)
8. 1 biji Telur Ayam
9. Sedikit Jus Lemon
10. Sedikit serbuk Lada Hitam
11. Beberapa helai Daun Kari.
12. Minyak Masak (untuk mengoreng udang)
CARA MEMBUATNYA :
Saya memasak resepi ini berdasarkan video berikut, dengan sedikit pindaan iaitu:
1. Semasa pembersihan udang, saya tidak membuang kepala udang.
2. Saya merebus telur masin dan saya guna keseluruhan telur masin (termasuk putih telur).
KLIP VIDEO
Kredit : Mrs Culinanry
SELAMAT MENCUBA.
Comments